Hoofdstuk 2
Omhoog


Abeltje: Hoofdstuk 2 - 25 april 2010 - Foto's: J. Doornebal en A.J. de Man

We zijn nu in april 2010 en Abeltje is opeens weer gaan groeien. Door een hardnekkige Giardia-infectie was zijn gewicht op 4600 gram blijven hangen toen hij 10 maanden was, maar sinds februari is hij flink gegroeid. Hij weegt nu iets meer dan 4900 gram en is langer, hoger en breder geworden.


Zijn wangen zijn ook breder geworden, maar hij ziet er tengerder uit dan zijn pappa Varón en hij is meer op mamma Lanza gaan lijken. Hij lijkt ook heel veel op zijn zusje Calinda, die haar kampioenschap inmiddels binnen heeft - maar met die kromme staart gaan we maar niet met Abeltje naar de show. Hoewel zijn staart wel vrij lang is. Het is een hele fraaie staart geworden al is-ie qua model niet voorbeeldig.

Abeltje lijkt op de foto wat mollig, maar dat is hij niet; als buitenkat is hij heel wollig geworden, hoewel hij al flink wat winterhaar kwijt is. Hij heeft in januari lekker in de sneeuw gespeeld en mag elke dag een poosje buiten, en daar groeit zijn vacht natuurlijk wel van. En schoon dat hij is! Elke ochtend weer komt hij kletsnat uit bad of douche ... zwemmen doet hij niet, maar lekker pootje baden of in een laag water gaan liggen vindt hij nog steeds erg fijn. Daarna droogt hij zich netjes af met zijn tong, en daar krijgt hij een erg mooie vacht van.

Abeltje wordt steeds liever. Hij heeft een zacht karakter, en hij is ontzettend gezellig. Hij vindt het heerlijk om buiten te zijn en hij bezoekt elke dag de buren verderop, die een kooi met gerbils binnen voor het raam hebben staan. Hij kan heel lang tegen het raam geplakt zitten om de gerbils maar zo goed mogelijk te zien. Ook de grote konijnen, die daar in een open ren zitten, vindt hij erg interessant en het liefst springt hij de ren in om beter kennis te maken. De konijnen vinden dat best, die zijn katten gewend, maar we roepen Abeltje dan toch liever maar weer terug.

Abeltje zijn vriendinnetje Thierry, uit Haarzuilens, is nu ook een jaar oud, maar die weegt ruim een kilo minder. Het is een mooie combinatie als ze hun wekelijkse speelmiddag of avond hebben. Een halflangharig, klein, heel intelligent en pittig Britje met zo'n flinke, langpotige, maar lang niet zo slimme Siamese kerel!

Natuurlijk wordt er flink gespeeld als Thierry en Abeltje bij elkaar zijn. Dat gaat meestal gepaard met een hoop gegil en gekrijs van de kleine dame, die zich behoorlijk aanstelt. Als Abeltje zich dan verbluft terugtrekt springt ze bovenop hem. Het ziet er allemaal heel woest uit, maar ze hebben er allebei nog nooit een beschadiging aan overgehouden.

Hier heeft Thierry zich in een uitdagende maar veilige positie gezet, maar als ze even later uit het holletje is, en in Abeltjes poot hapt ...

doet Abeltje net of hij heel gevaarlijk is ...

Niets om van te schrikken! Abeltje trekt zijn bovenlip niet op en hij heeft zijn nagels niet uit; dit is allemaal spel en stoeien.

"Mamma" Kiri laat alles maar gaan. Ze is dol op Abeltje, al wil ze niet met hem spelen, en als ze niet voor paaseitje speelt, ligt ze heel graag in Abeltjes pootjes.

Alleen poes Snoet uit Haarzuilens (de dochter van Kiri) is niet blij met het wekelijkse bezoek. Ze wordt heel bang van Abeltje en gaat vreselijk tekeer. Abeltje wordt daar dan weer boos van. Sinds een behandeling met Bachbloesem voor alletwee gaat het iets beter, maar echt fijn is het nog niet. Het werkt wel; Abeltje druipt nu af als Snoet tegen hem tekeer gaat, hij wil het conflict niet aangaan en dat geeft hoop. Ze moeten de zomervakantie bij elkaar doorbrengen, dus het is wel belangrijk dat ze geen ruzie maken. Gelukkig kan Snoet met mamma Kiri en haar eigen huisgenoot Thierry beter opschieten!
 

Omhoog Waterkater Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Hoofdstuk 4

Copyright © 1999-2020 [Cascabel productie] Niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,
microfilm of welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de webmaster.
Laatst bijgewerkt 21-06-2020