Cattery los Guapos
Omhoog Lotus van Siaparus

Welkom bij Cattery Los Guapos.

‘Los Guapos’ is Spaans voor mooie/knappe jongens en meisjes. Wij hebben 1 Thaise guapa, namelijk:

Lotus van Siaparus (Stamboom)

Een sealpoint poesje, geboren in mei 2014. Daarnaast hebben we nog een Siamees Chocolatepoint poesje: Maksia’s Josje, door ons Diva genoemd, geboren in maart 2014 en een Siamese kater uit 2004 in de kleur Blue Silver Tabby. Zijn naam is Bono von Federweisser.


Ik ben van huis uit opgegroeid met Siamezen. Mijn ouders hadden ook Siamezen en hebben een tijdje een dekkater gehad en ook zelf gefokt. De kater was gewoon in huis en onze 2 poezen hadden af en toe een nestje.

Toen ik op mezelf ging wonen was het vanzelfsprekend dat ik 2 kittens meenam, een leven zonder Siamezen is immers ondenkbaar als je dit eenmaal gewend bent. Dit werden Croky en Chica.

Met hen heb ik ook een paar keer een nestje gehad. Nadat zij overleden waren, kwamen er 2 katers in huis: Bailey, een Oosters Korthaar Havanna, en onze Bono. Hoewel de katers ons qua karakter ontzettend goed bevallen zijn, bleef een nestje toch trekken en heb ik na het overlijden van Bailey besloten om weer poezen te nemen.

In mei 2014 kwam Diva. Diva was gelijk verliefd op Bono maar deze liefde was niet direct wederzijds. Bono mistte zijn maatje Bailey en is tenslotte ook al 10 jaar oud. Al dat gespring en geren was dus even wennen. Toen vervolgens ook Lotus nog arriveerde, was hij even de weg kwijt maar inmiddels zijn ze met z’n drieën dikke vrienden en doet hij zelfs mee met de spelletjes.


Het is ontzettend leuk om te zien hoe hij zich met zijn ruim 6 kilo ook in een klein doosje probeert te wurmen. En erin gaat dan nog wel, maar hoe kom je er weer uit?

We noemen Lotus ook wel onze prinses. Dit komt omdat ze alles voor elkaar krijgt. Waarom, nou gewoon omdat we het haar simpelweg niet kunnen weigeren. Als ze je aankijkt met die grote ronde blauwe ogen en dat lieve zwarte koppie, dan doe je alles voor haar. Tegelijkertijd is ze ontzettend stout. Ze rent als een malle door het huis, ze klimt overal in en op, valt mijn bezem en dweil aan zodat ik niet meer kan schoonmaken en heeft in de korte tijd dat ze bij ons is al meer dingen gedaan dan Bailey en Bono zelfs in de afgelopen 10 jaar niet hebben gedaan.

We hebben de hele tuin ‘Lotus proef’ moeten maken met gaas en andere afzettingen want ze klimt in alle bomen en ik vrees nu al voor alle vogels. Daarnaast is ze ontzettend goed in het apporteren van speeltjes en gek op water. Zelfs onder de douche hebben we geen rust. Dit laatste is kennelijk een typisch Thaise eigenschap want dat lees ik op meerdere websites. Ook op je rug meerijden is een favoriete bezigheid van haar. Al met al: we zijn dol op haar maar weet dus waar je aan begint als je een Thai in huis haalt!


Het is de bedoeling dat we met onze dames af en toe een nestje nemen, gewoon omdat het zo gezellig is.


Ik vind het belangrijk dat kittens opgroeien in een gewone ‘huis tuin en kamer omgeving’ met voldoende reuring om zich heen, dus gewoon met opgroeiende kinderen in de woonkamer en voldoende variatie in het eten en ruimte om te spelen.

In juli 2015 heeft Diva haar eerste nestje gekregen, 4 kittens. Het was een geweldige tijd om ze te zien opgroeien in huis. Inmiddels hebben ze allemaal een ander goed adres gevonden. Ik ontvang nog regelmatig foto’s van de nieuwe eigenaren zodat ik kan blijven volgen hoe het met ze gaat.


 


16 Maart 2019

Lotus van Siaparus & RagzCats Kui

6 kittens

Cattery los Guapos

Omhoog Cattery Aldonsa Cattery Amalthea Cattery Anyamanii Cattery Arlasina Cattery Asenka Cattery Ashra's Cattery Baduhenna Cattery les Bas Bavards Cattery Beauquesne Cattery Birraio Cattery Bisayni Cattery Bleuette Cattery Cascabel Cattery Chan Rak Kun Cattery Chippewa Cattery Cinekat Cattery Cinshi Cattery du Comte d’lle Cattery Corstajepa Cattery Diara Cattery Dignity Cattery Dolashome Due Mila Quattordici Cattery Felis Cantans Cattery Feng Shui Cattery Flynnyara Cattery Gassho Meiso Cattery Girones Cattery Guami Cattery los Guapos Cattery Hastinapura Cattery Hochterhoeve Huellas Latinas Cattery Jematori Cattery Kaatje Cattery Khang Tauping Cattery Katanaka Cattery Koh Banka Cattery Kwebbels Van het Lenteklokje Cattery Liry Tom Cattery Mac Mabje Cattery Majicou Cattery v/d Mansborgh Cattery Maupi Cattery El Mobotan Cattery v/d Moermond Cattery Nagual Cattery Narak Tada Cattery Nausikaä Cattery Nisma Cattery Organa Cattery Paithoon Cattery Payakaroon Cattery Quick v/d Staart Cattery Popocatepetl Cattery Ramosbrasa Cattery d/l Redoute Rode Zonnehoed Cattery Rode Lotus Cattery Rosa Mundi Cattery Sakescha Sangat Manis Cattery San Telmo Cattery Shabloel Cattery Shatazou Cattery Siam's Cat Love Cattery Singto Cattery Simsalabim Cattery Songkhlameer Cattery Taimana Cattery Tâo Cattery Thaimaster Cattery Thong Kam Cattery del ThyMar Cattery Tizzunplaetje Cattery Tjen Foe Thai Cattery Tory Cattery Via Vai Cattery Wat Arun Cattery Westerwolde Cattery Xaymni si Khram Cattery ZaWi Vesper & Audrey Abeltje Susu, Budhike & Elsie Shiva la Sorpresa Peluda Beauty & Choco Fleur en Lotje Sirikit Sie Faa Taa Sjokko & La-Wan Zanga de Cascabel

Copyright © 1999-2020 [Cascabel productie] Niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,
microfilm of welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de webmaster.
Laatst bijgewerkt 16-11-2020