Cattery Cascabel
Omhoog Antony Larimar Tito Nieves Liza de Cascabel


28 Maart 2019

Obi Ella de Cascabel
&
Rajesh Jinx v/h Lenteklokje

5 kittens

Obi is het nestzusje van Coco en mocht ook op bezoek bij Jinx, 9 weken later is er het resultaat van, 5 wonderschone kleintjes!

De vader van dit nestje, Jinx

Ze doen het goed en zijn op dag 2 al gegroeid! Obi is een supergoede moeder!


Ruim een week oud al weer, de oogjes gaan open en ze zijn bijna allemaal al boven de 200 gram.

Obi is een fantastische en lieve moeder!!!


Twee weken oud


Het worden al echte katjes!Het gaat supergoed met de kittens, ze nemen de eerste stapjes en hapjes. Het zijn vier tabby's en een sealpoint. Obi doet het supergoed, al is ze wel een beetje mager geworden, het vergt veel energie zo'n groot nest.


23 Maart 2019 Joni Coco de Cascabel
&
Rajesh Jinx v/h Lenteklokje
Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen

In de avond van 23 maart zijn er in een vlot tempo deze mooie kittens geboren in de lindenlaan (bij onze buren).

Dit zijn de ouders en de kittens zien er perfect uit. Moeder Coco is een dochter van RagzCats Gaia en Calí de Cascabel. Jinx is de zoon van Via Vai Bhumibol en Rosa Mundi's Guinevere. Een prachtig koppeltje die samen een plekje hebben bij Esther en Koen.


De kittens kregen de eerste dagen bijvoeding, helaas was er één kitten die niet wilde groeien en na dag drie stilletjes is ingeslapen. Zes kittens deden het goed en nu na een week al een stuk sterker.


Het zijn vier poesjes en twee katers. Kleuren zijn nog niet goed te zien, maar er lijken in ieder geval 2 tabby's in het nestje te zitten.

Pappa Jinx, Mamma Coco en de kittens, bijna twee weken oud

Een heel verdrietige dag, een van de kittens wilde niet meer eten en zat stilletjes in een hoekje. Met spoed naar de dierenarts en daar bleek dat hij "verstopt" zat. De behandeling baatte niet en wat er ook geprobeerd is, het kleintje heeft het niet gehaald. Soms is het verdriet, niet altijd leuk en het duurt een poosje om in te zien dat er wel vijf hele mooie kleintjes het prima doen. Lekker groeien en steeds meer ontwikkelen. Vijf is nog steeds een hele hoop voor een moeder haar eerste nest. En o wat doet Coco het goed!

Drie weken oud

Gelukkig gaat het nu goed met de 5 kittens, vier poesjes en een kater! Er zit één tabbypoint poesje in zo te zien, seal point kater en poes en 2 choclatepoint?

Jaxx, het enige mannetje van de vijf

De kittens zijn inmiddels 7 weken oud en hun nieuwe toekomstige baasjes zijn al op bezoek geweest.
Jaxx gaat samen met Tycus verhuizen als ze oud genoeg zijn.

Jade

Julia


Jazmin


Joy

Jaxx

 


6 Maart 2019

GIC Liza de Cascabel
&
WC. Tito Nieves de Cascabel

3 kittens

Eigenlijk wilde Liza bevallen onder de dekens, maar dat ging mooi niet door. Alternatief was dat ik op de bank ging zitten met een dekentje en Liza naast me. Om 2 uur werd er een kitten geboren en ze maakte alles netjes schoon tot het kleintje een prachtig wit bolletje was en lag te drinken. Toen uren niets en ik dacht dat het nu klaar was. Ze was niet zo dik dus het kon van alles zijn. Ik ben in slaap gevallen op de bank. Om half acht werd ik wakker en tot mijn verbazing lagen er drie mooie witte bolletje te drinken! Wat is de natuur toch knap bij onze Thai's!

Eén week oud

Het is een prachtig nestje, een foreigh white poesje en twee dikke katers. Een is een "point" en de ander blijft ook wit lijkt het wel. Ze zijn flink gegroeid, het poesje is 175 gram en de katers 225 gram. Best veel voor een Thai kitten. De oogjes gaan bijna open en ze vinden het nu al heerlijk om geaaid te worden!

Twee weken

De oogjes zijn al een paar dagen open en ze oefenen met lopen. Zodra ze me horen komen ze op me af en willen geknuffeld worden. Liza vind alles goed, als ze maar niet piepen. Want dan komt ze gelijk kijken wat er "mis" is!

Drie weken oud

De drie supermooie baby's groeien als kool en beginnen al voorzichtig hun wereld groter te maken!


Vier weken oud!

Deze kleine wordt net zo groot en sterk als zijn vader!

De wereld wordt steeds groter en de eerste plasjes zijn al op het gritbakje gedaan.

Het is zo mooi als de kittens vanaf dag 1 alles meemaken wat in de huiskamer gebeurd. De tv, muziek, mensen die binnenkomen, de stofzuiger, de luchtjes van het koken en als je net van buiten komt.

Ze zijn nu al nieuwsgierig en onbevreesd. Heerlijk om te zien.

Vijf weken oud!

Sinds een aantal dagen zijn ze gaan eten, met als gevolg dat moeder hun kontjes niet meer doet. Ze moeten nu zelf zindelijk worden en dat is zonder enige problemen gelukt. Paar keer op het gritbakje zetten als ze wakker worden. En nu doen ze "alles" netjes op de plek die daarvoor bestemd is.


Dit mooie meisje gaat Shiva heten!

En dan de sealpoint kater, wat een uitstraling!Naast de sealpoint zijn grote witte broer, hij is de zwaarste momenteel.

Het is een heerlijk nestje en moeder Liza is supertrots!


Tycus, Benjamin en Shiva, 7 weken oud.


Tycus, Shiva en Beniamino zijn nu 10 weken oud. Hun eerste enting goed doorstaan en geen kik bij de plaatsing van de chip. Het is een sterk en gezond netje!
Cattery Cascabel

Onze eerste Traditionele Siamezen zijn  geïmporteerd uit Ecuador, twee poezen en een kater.  Ze zijn supergezond, hun karakter is uitmuntend en het zijn stevige, ouderwetse Siamezen.

Taco Latino en Liliana Laguna zijn de grondleggers van onze Cattery.

Cascabel betekend
 "een kattebelletje" of notitie
in het Spaans.

 


W.Ch. Antony of Larimar (Stamboom)

Antonyo is de achterkleinzoon van Varón en Lola en heeft onze harten al lang gestolen. Qua karakter lijkt hij heel veel op onze eerste kater Taco en we hopen dat hij in de toekomst een waardig opvolger van Varón wordt.

Zijn eerste shows waren een groot succes, hij vindt het leuk om mee te gaan en alle aandacht te krijgen. Hij heeft de mooie lichte vacht van Lola en zijn lieve blauwe oogjes zijn een genot om naar te kijken.

We zijn heel blij dat we hem mochten meenemen uit Duitsland. Hij is geboren bij Celia en Jürgen Semmling, cattery of Larimar in een nestje van vijf kittens


W.Ch. Tito Nieves de Cascabel (Stamboom)


Tito is geboren als enige zoon van Robi en Ramses op 16 maart 2013. Hij is de achterkleinzoon van Varón en Paquita én heeft de enige "Thai foreign white" bloedlijn in de wereld door zijn aderen stromen. Deze lijn heeft zijn oorsprong in Duitsland; Sheila vom Saphirstern (foreign white) is geboren in 1997, uit Siamese ouders.

De kleur "foreign white" kan alleen doorgegeven worden als één van de ouders ook geheel wit is. Onder "het witte jasje" zit een normale points kleur, die je pas weer ziet als hij (of zij) kittens krijgt.

Tito is niet alleen mooi en heel bijzonder, hij heeft het ontzettend lieve en gemakkelijke karakter geërfd van beide ouders Robi en Ramses. We zijn heel blij met hem en ik hoop dat we hem binnenkort op een show kunnen laten zien, samen met zijn grote vriend Antonyo.

GIC. Liza de Cascabel (Stamboom)

Liza is onze jongste dame, hier 9 maanden oud. Het is een vrolijke praatjesmaakster. Spring in het veld en altijd in voor een lolletje. Ze apporteert als de beste en gaat graag mee met haar vader als we een wandeling maken aan de lijn. Een rondje om dus en ze is nergens bang voor. We zijn erg blij met haar. Haar ouders komen uit hele andere bloedlijnen dan we hier kennen in Nederland en we hopen dat ze ooit een mooi nestje krijgt met haar grote vriend Tito.

RoseMarie's Robi of Skye

Robi is geboren vlak bij Melbourne op 8 december 2007. Haar vader komt uit Tasmanië en haar moeder uit Melbourne zelf. Haar ouders wonen in cattery RoseMarie. Robi is naar Nederland gekomen met haar zusje Bibi. Robi is uitgegroeid tot een mooie stevige elegante chocolatepoint dame. En bijzonder lief en prettig aanwezig. Wil ze aandacht dan tikt ze met haar pootje zachtjes op je schouder en is helemaal happy als je op haar vraag reageert.

Toen Robi een maand of acht was kreeg zij depigmentatie van haar neus, een bekend probleem bij ouderwetse Siamezen. Maar het staat haar erg grappig en haar karakter is zo super, aanwezig en stabiel. Een geweldige huisgenoot en een fantastische moeder die al heel wat prachtige kittens ter wereld heeft gebracht. Robi is in 2015 gecastreerd en zal nu genieten van haar vrijheid zonder de stress van de hormonen. Robi heeft in 5 nestjes 32 kittens gekregen, waarvan één met 11 kittens!

Paquita Gallego
(gecastreerd 2008 en woont bij mijn ouders)
Geboren 2 november 1999 in Quito

Paquita is een mooie Siamese dame, met de meeste "praatjes"  van alle katten in ons huis. Ze heeft gelukkig een heel mooi stemgeluid en veel variaties dus het is nooit teveel. Ze is heel sierlijk en maakt prachtige capriolen. Paquita heeft een prachtige oogkleur en een satijnzachte warm beige vacht en diepzwarte points.  Ze is niet zo groot maar uitstekend gebouwd. Haar karakter is super en ze is heel intelligent.

Paquita is op achtjarige leeftijd gecastreerd na vijf mooie nestjes te hebben gekregen. Ze woont nu bij mijn ouders en wordt enorm verwend. Ze inmiddels al weer 18 jaar en ziet er supergelukkig uit.

Paquita 18 jaar!

Cattery Cascabel

Ineke Blokker: ineke.blokker@traditionelesiamezen.nl

Omhoog Cattery Aldonsa Cattery Amalthea Cattery Anyamanii Cattery Arlasina Cattery Asenka Cattery Ashra's Cattery Baduhenna Cattery les Bas Bavards Cattery Beauquesne Cattery Birraio Cattery Bisayni Cattery Bleuette Cattery Bodayin Cattery Cascabel Cattery Chan Rak Kun Cattery Cinekat Cattery Cinshi Cattery Corstajepa Cattery Diara Cattery Dignity Due Mila Quattordici Cattery Felis Cantans Cattery Feng Shui Cattery Flynnyara Cattery Gassho Meiso Cattery Girones Cattery Guami Cattery los Guapos Cattery v/d Hijkerhoeve Cattery Hastinapura Cattery Hochterhoeve Huellas Latinas Cattery Jematori Cattery Kaatje Cattery Koh Banka Cattery Kwebbels Van het Lenteklokje Cattery Liry Tom Cattery Majicou Cattery v/d Mansborgh Cattery Maupi Cattery El Mobotan Cattery v/d Moermond Cattery Mostiamo Cattery Nagual Cattery Nausikaä Cattery Nisma Cattery Organa Cattery Paithoon Cattery Payakaroon Cattery Popocatepetl Cattery Ramosbrasa Van de Rode Zonnehoed Cattery Rosa Mundi Cattery Sakescha Sangat Manis Cattery San Telmo Cattery Shabloel Cattery Shatazou Cattery Siam's Cat Love Cattery Singto Cattery Simsalabim Cattery Thaimaster Cattery Thong Kam Cattery Texelcats Cattery del ThyMar Cattery Tizzunplaetje Cattery Tjen Foe Thai Cattery Tory Cattery Via Vai Cattery Vyomesh Cattery Wat Arun Cattery Westerwolde Cattery Xaymni si Khram Cattery ZaWi Vesper & Audrey Abeltje Susu, Budhike & Elsie Shiva la Sorpresa Peluda Beauty & Choco Fleur en Lotje Sirikit Sie Faa Taa Lotje, Sam en Ben Sjokko & La-Wan Zanga de Cascabel

Copyright © 1999-2019 [Cascabel productie] Niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,
microfilm of welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de webmaster.
Laatst bijgewerkt 08-05-2019